(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2023)
Пріоритетом розвитку професійної (професійно-технічної) освіти у воєнний та повоєнний періоди є збереження та примноження людського капіталу задля відновлення економіки держави. Проаналізовано проблемні аспекти ефективного розвитку державно-приватного партнерства у сфері професійної (професійно-технічної) освіти: відсутність злагодженої системи взаємодії державних і недержавних суб’єктів; недосконалість законодавства; низька мотивація партнерів до інвестування в розвиток професійної (професійно-технічної) освіти та ін. Визначено перспективи розвитку державно-приватного партнерства у сфері професійної (професійно-технічної) освіти: створення сучасної нормативно-правової бази; впровадження мотиваційних механізмів інвестування недержавних суб’єктів в розвиток професійної (професійно-технічної) освіти; запровадження глобальних інвестиційних освітніх проєктів; створення інноваційних закладів професійної освіти для забезпечення навчання упродовж життя та ін.