(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2023)
Окреслено актуальність дослідження зарубіжного досвіду запровадження ДПП у сфері професійної освіти. Висвітлено найважливіші організаційні та інституційні складові галузі освіти в Республіці Сербія з недоліками та заходами щодо їх подолання. Проаналізовано ознаки подібності й відмінності підходів до освітньої галузі загалом та до запровадження ДПП у сфері професійної освіти в Республіці Сербія й Україні. На основі проведеного аналізу стверджується доцільність використання досвіду Республіки Сербія в науковому опрацюванні шляхів удосконалення професійної освіти України.