(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Пріоритетним напрямом на шляху до мінімізації негативних впливів діяльності людей на оточуюче середовище є запровадження глобальної та особистісної екологічної відповідальності. Освітнє середовище фахового коледжу створює потужний потенціал формування екологічної відповідальності майбутніх майстрів виробничого навчання швейного профілю як якості особистості, яка асоціює себе з природою, є органічною частинкою навколишнього середовища та здатна на нього позитивно впливати, змінювати і мінятись сама. У публікації висвітлені особливості та можливості формування відповідної якості у процесі вивчення освітніх компонентів, здійснення позанавчальної та виховної діяльності.