(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Проблема дослідження та обґрунтування її актуальності. На теперішній час розгортається новий етап цифровізації освіти, що характеризується переходом до дистанційного навчання на основі цифрових освітніх платформ як домінуючої технології навчання. Значна інтенсифікація процесів цифровізації є масштабним викликом сформованої педагогічної теорії на практиці. Повною мірою це стосується і системи додаткової професійної освіти. Аналіз ситуації є необхідною передумовою успішної адаптації педагогічної теорії та практики до нових умов. В реалізації освітнього процесу провідним є формування та розвиток цифрової грамотності, інформаційно-комунікативної компетентності як здобувачів освіти так і педагогічних працівників. Метою дослідження є виявлення особливостей розвитку системи додаткової професійної (професійно-технічної) освіти за умов інтенсифікації процесів цифровізації та переходу на дистанційні технології навчання на основі цифрових освітніх платформ.