(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Якість навчання здобувачів освіти залежить від якості викладання та професіоналізму педагога. Необхідною складовою професіоналізму педагога є професійна компетентність. Розглядаючи процес удосконалення професіоналізму педагогічних працівників не можна залишити без уваги процеси підвищення кваліфікації педагогів у рамках самих професійних освітніх організацій. Педагогічна наука та практика розглядають підвищення кваліфікації всередині освітньої організації як дуже важливий момент у системі безперервної професійної освіти. Метою роботи з удосконалення професійної компетентності педагога в освітній організації є вирішення завдання безперервного, поступального, всебічного розвитку педагога, надання йому різноманітних, мобільних форм та змісту розвитку з урахуванням особистих запитів, досвіду, творчих можливостей, стажу, вміння використовувати передовий педагогічний досвід враховуючи індивідуальні особливості кожного.