(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Особливу увагу в період війни, слід приділяти критичному мисленню, адже вміння самостійно і критично осмислювати швидкоплинні події, складнощі реального життя є дуже важливим для сучасної людини. Тому, що війна вимагає від особистості нового рівня розвитку особистісних якостей – уміння швидко адаптуватись, змінюватись, вдосконалюватись. Знаходити внутрішній потенціал з метою адаптації в нових умовах, а також знаходити шляхи вирішення тих завдань, які виникають в нестандартній ситуації. Цей процес виразно проявляється в підлітковому віці, так як в цей період, в умовах звичайного життя, а особливо в умовах війни, особистість аналізує велику кількість нової інформації, а також формує власну життєву позицію.