(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Розкрито проблему професійного розвитку вчителів української мови і літератури відповідно до педагогічної концепції наукової освіти. Проаналізовано особливість діяльності вчителя-філолога в системі спеціалізованої освіти наукового спрямування. Визначено актуальність розвитку дослідницької компетентності вчителя-словесника. Зазначено, що система науково-методичної роботи наукового ліцею призначена для створення сприятливих умов щодо розвитку дослідницької компетентності вчителя-філолога.