(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Усвідомлення ключової ролі викладача у процесі підготовки конкурентноспроможного фахового молодшого бакалавра визначає необхідність безперервного цілеспрямованого розвитку професійної компетентності викладача фахового коледжу. Вихідними положеннями концепції розвитку професійної компетентності педагогічних працівників фахових коледжів є гуманізація освітнього процесу та теоретико-методологічні засади безперервної професійної освіти. Концепція розвитку зорієнтована на розвиток структурних компонентів професійної компетентності, як інтегративної властивості особистості (мотиваційно-ціннісного, когнітивно-інформаційного, поведінково-діяльнісного, особистісно-рефлексивного, емоційно- вольового), а також на розвиток основних різновидів професійної компетентності викладачів фахового коледжу (навчальної, виховної, методичної, предметної, інформаційно-цифрової, екологічної, інклюзивної, дослідницької та комунікативної компетентностей).