(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Досліджено екологічний концепт у контексті структури готовності соціальних педагогів до роботи з ветеранами військової служби. Висвітлено вплив здорового довкілля та здійснення його екологічного захисту на аспекти готовності (мотиваційний, когнітивний, операційний та оцінно-рефлексивний). Проаналізовано вплив навколишнього середовища на здоров’я та психологічний стан ветеранів, виявлено зв’язок між екологічними змінами та необхідністю здійснення відповідних педагогічних методів на структуру вищезазначеної готовності. Закладено основу для інтеграції екологічної свідомості та компетентності у професійну діяльність соціальних педагогів для здійснення ними роботи з ветеранами військової служби.