(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2025)
Досліджено механізми забезпечення якості професійної освіти і підготовки у Великій Британії в контексті сучасних викликів. Висвітлено нормативно-правову базу, основні принципи та підходи, що формують систему якості професійної освіти і підготовки фахівців у цій країні. Розкрито роль державних і недержавних інституцій у моніторингу та оцінюванні освітніх стандартів, специфіку процедур сертифікації й акредитації, які гарантують відповідність підготовки фахівців ринковим потребам. Узагальнено досвід Великої Британії як потенційний орієнтир для вдосконалення системи професійної освіти в Україні