(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2025)
Проаналізовано можливості застосування технології проблемного навчання у фахових коледжах для розвитку педагогічної діяльності викладачів. Розглядається створення навчальних ситуацій, що стимулюють активну участь здобувачів освіти, розвиток критичного мислення та формування професійних компетентностей. Особлива увага приділяється адаптації навчального процесу в умовах воєнного стану, зокрема забезпеченню психолого-педагогічної підтримки осіб, які зазнали стресових ситуацій. Представлено методичні підходи до інтеграції кейс-методів, фасилітації та інклюзивних технологій у професійне навчання