(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2025)
Статтю присвячено актуальній проблемі впровадження цифрових технологій у галузі освіти з метою формування в її системі самостійної, відповідальної, соціально активної особистості. Відкриваються особливості та розвиток цифрових технологій у освітньому процесі. Ефективність використання цифрових технологій в навчанні багато в чому залежить від того, наскільки методично грамотно і педагогічно виправдано було їх включення в структуру освітнього процесу. Використання цифрових технологій у дистанційному навчанні позитивно впливає на навчання здобувачів освіти, це було під час пандемії Covid ‐19, а сьогодні в умовах введення воєнного стану в Україні.