(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2025)
У статті розглянуто особливості використання цифрових технологій у викладанні фізики в закладах професійно-технічної освіти. Проаналізовано основні переваги застосування інтерактивних ресурсів, віртуальних лабораторій, симуляцій, 3D-моделювання, доповненої та віртуальної реальності у навчальному процесі. Визначено роль цифрових технологій у покращенні візуалізації фізичних процесів, підвищенні практичної складової навчання, персоналізації освітнього процесу та мотивації здобувачів освіти. Наведено конкретні приклади ефективного використання цифрових інструментів, що сприяють формуванню критичного мислення, розвитку дослідницьких навичок та інтеграції теоретичних знань із практикою.