БЕЗПЕКА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ У КОНТЕКСТІ ДИСЦИПЛІНИ «ТОВАРОЗНАВСТВО ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ» (Інноваційна професійна освіта, 2023)
Стаття актуалізує значення нормативних документів безпеки харчових продуктів в освітньому процесі фахових молодших бакалаврів технології харчування. Представлено основні ксенобіотики і контамінанти харчової сировини і продуктів.Зазначено актуальність набутих компетентностей з оцінки інтегральної безпеки харчових продуктів у виробничій діяльності фахових молодших бакалаврів.
Keywords: безпека харчової сировини і продуктів харчування, ксенобіотики і контамінанти, Codex Alimentarius, НАССР, харчове законодавство в освітньому процесі