МЕТОДИ МОТИВАЦІЇ КВАЛІФІКОВАНИХ РОБІТНИКІВ СФЕРИ ПОСЛУГ ДО БЕЗПЕРЕРВНОГО ПРОФЕСІЙНОГО УДОСКОНАЛЕННЯ В НАВЧАЛЬНИХ ЦЕНТРАХ (Інноваційна професійна освіта, 2023)
Розвиток мотивації у кваліфікованих робітників сфери послуг у навчальних центрах передбачає формування у них цінностей до усвідомлення значення  безперервного професійного розвитку для  успішної професійної діяльності та кар’єрного зростання. Проаналізовано методи реалізації педагогічної умови щодо розвитку мотивації у здобувачів професійної освіти, визначено найбільш ефективні методи мотивації розвитку професійної компетентності кваліфікованих робітників сфери послуг, а саме: пояснення значимості неперервного професійного розвитку, його суспільної значущості та особистої цінності; залучення до формування змісту, форм і методів навчання; апелювання до професійного та життєвого досвіду студентів; заохочення до активності та самостійності в навчанні; створення ситуацій відчуття успіху; саморекламування, закріплення позитивного результату.
Keywords: професійна компетентність; кваліфіковані робітники; сфера послуг; мотивація, методи мотивації