ДОСВІД ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРАКТИВНИХ МЕТОДІВ НАВЧАННЯ ПРИ ВИКЛАДАННІ ДИСЦИПЛІН ЕКОЛОГІЧНОГО СПРЯМУВАННЯ (Інноваційна професійна освіта, 2023)
Проаналізовано інтерактивні форми, методи, прийоми і технології професійного навчання, що визнані найефективнішими серед рекомендованих підходів для застосування в освітньому процесі. Спираючись на власний досвід викладання дисциплін екологічного спрямування, було виокремлено перелік інтерактивних методів, застосування яких в освітньому процесі дає змогу значно покращати сприйняття матеріалу здобувачами вищої освіти. Такий підхід дає змогу активізувати навчальний процес, зробити його цікавішим, а головне – результативнішим.
Keywords: інтерактивні методи навчання, активне навчання, форми та методи провадження освітнього процесу, сучасні освітні технології та засоби навчання