СУЧАСНИЙ СТАН САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ МАЙБУТНІХ КВАЛІФІКОВАНИХ РОБІТНИКІВ В УМОВАХ ЗМІШАНОГО НАВЧАННЯ У ВОЄННИЙ ЧАС (Інноваційна професійна освіта, 2023)
Самостійна робота майбутніх кваліфікованих робітників є невід’ємною складовою змішаного навчання. В умовах інформаційного суспільства, самостійна робота є багатомірним педагогічним явищем, яке не лише є методом або засобом навчання, а й на рівні з урочною (аудіторною) є однією з форм навчальної діяльності здобувачів освіти, а у часи обмеженого доступу до очного відвідування навчального закладу стає oсновним засобом оволодіння навчальним теоретичним матеріалом. У статті автор розглядає визначення поняття «самостійна робота» у вітчизняній педагогічній науці, висвітлює результати опитування педагогічних працівників щодо організації самостійної роботи майбутніх кваліфікованих робітників в умовах змішаного навчання.
Keywords: самостійна робота, змішане навчання, майбутні кваліфіковані робітники