ЕФЕКТИВНІСТЬ ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА ДЛЯ МОДЕРНІЗАЦІЇ СИСТЕМИ ПРОФЕСІЙНОЇ (ПРОФЕСІЙНО- ТЕХНІЧНОЇ) ОСВІТИ ТА ПІДГОТОВКИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНИХ НАВИЧОК: ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД (Інноваційна професійна освіта, 2023)
Професійна (професійно-технічна) освіта (далі – П(ПТ)О) має важливе значення, оскільки бере участь у створенні робочі місця для сталого життя та забезпечує підготовку, необхідну для того, щоб не відставати від динамічного та постійно мінливого рівня життя у швидкозростаючому технологічному світі. П(ПТ)О – це навчання, яке необхідне будь-якій країні для сприяння її соціально-економічному розвитку.Рекомендації ЮНЕСКО та МОП сприяли запровадженню ґрунтовних реформ у всьому світі, спрямованих на оновлення чи модернізація П(ПТ)О задля сталого професійного розвитку. Що найбільш потрібно національним урядам – так це успішно впроваджувати свої політичні ініціативи, щоб зробити П(П-Т)О ефективною через розвиток навичок для скорочення безробіття. Для цього необхідно реформувати П(ПТ)О через державно-приватне партнерство, зробити величезні інвестиції, демонструвати постійну відданість справі, а також забезпечити належний імідж П(ПТ)О в очах громадськості. У тезах розглядається партнерство державного та приватного секторів у П(ПТ)О з точки зору концептуальних питань. Необхідність державно-приватного партнерства в П(ПТ)О, реформи в П(ПТ)О, моделі ДПП для розвитку навичок, переваги ДПП для П(ПТ)О, шляхи модернізації П(ПТ)О за допомогою ДПП для розвитку навичок.
Keywords: професійна (професійно-технічна) (П(ПТ)О), державно-приватне партнерство (ДПП), професійні навички, приватний сектор