АКТУАЛЬНІСТЬ І ПРАКТИКА ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДИКИ ПРЕДМЕТНО-МОВНОГО ІНТЕГРОВАНОГО НАВЧАННЯ (CLIL) У ПОЛІКУЛЬТУРНОМУ СЕРЕДОВИЩІ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ (Інноваційна професійна освіта, 2023)
У роботі окреслено важливість мови для комунікації та загалом повноцінного функціонування особистості в суспільстві. Описано дослідження зв’язку між мовою людини та її світосприйняттям. Зроблено висновок, що вивчення мови держави, у якій проживає людина, веде її до світоглядної єдності з іншими громадянами. Авторами визначено доцільність упровадження в освітній процес закладів освіти з мовою навчання національних меншин уроків за технологією CLIL як складової розвитку комунікативності учнів.
Keywords: предметно-мовне інтегроване навчання, ключові компетентності, комунікативна компетентність