НАУКОВО-МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ ЦЕНТРІВ КАР’ЄРИ І БІЗНЕСУ ДЛЯ РОЗВИТКУ МОЛОДІЖНОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА (Інноваційна професійна освіта, 2023)
У статті з’ясовано суть Центру кар’єри і бізнесу як організації, яка створює сприятливі умови для стартового розвитку малих підприємств шляхом надання комплексу послуг та ресурсів. Розглядаються питання науково-методичного забезпечення розвитку Центрів кар’єри і бізнесу закладів професійної (професійно-технічної) освіти, що забезпечують інтеграцію процесів освіти, науки та бізнесу. Діяльність Центру кар’єри і бізнесу здійснюється відповідними керівними органами, регламентується рядом нормативних документів, відповідно до яких проводиться відбір учасників Центру кар’єри і бізнесу, створення та розвиток об'єктів малого та середнього бізнесу.
Keywords: Центр кар’єри і бізнесу, професійна (професійно- технічна) освіта, молодіжне підприємництво, підприємницька компетентність, кар’єрне консультування