МІКРОКВАЛІФІКАЦІЇ ЯК ЗАСІБ РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНОЇ КАР’ЄРИ ВИПУСКНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ (Інноваційна професійна освіта, 2023)
Упровадження мікрокваліфікацій стало характерною особливістю розвитку освітніх систем. Мікрокваліфікації розробляються з метою надання особам, що навчаються, конкретних знань, умінь, навичок або компетентностей, які відповідають соціальним, культурним та особистим освітнім потребам або потребам ринку праці. Мікрокваліфікації маютьвласну нішу у системі професійних кваліфікацій, оскільки вони вважаються важливим засобом професійного розвитку, який забезпечує розширення доступу до місця праці. Мікрокваліфікації найбільше пов’язані з такими ключовими поняттями, як: короткострокове навчання, працевлаштування, ринок праці та компетентності.
Keywords: мікрокваліфікації, короткострокове навчання, працевлаштування, ринок праці, компетентності