ВІТЧИЗНЯНИЙ ТА ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД ПІДГОТОВКИ ТРЕНЕРІВ-ВИКЛАДАЧІВ ДО ЗАСТОСУВАННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ОСВІТНІХ ТЕХНОЛОГІЙ (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Детально розглянуто вплив сучасних технологій на підходи до навчання та тренування в спортивній сфері, підкреслюючи, як інновації відкривають нові можливості для підвищення ефективності спортивної підготовки. Особлива увага приділяється аналізу того, як використання тренерами-викладачами даних  технологій трансформує традиційні методики тренувань, зокрема через застосування датчиків руху, систем віртуальної та доповненої реальності, а також програмного забезпечення для аналізу великих даних, що дає змогу тренерам зібрати та обробити інформацію про фізичні показники спортсменів з метою оптимізації тренувальних процесів.
Keywords: інноваційні освітні технології, спортивна підготовка, тренери- викладачі, відеоаналіз у спорті, датчики руху, віртуальна реальність у тренуваннях, біомеханічний аналіз, моніторинг фізичного стану