ОСОБЛИВОСТІ ПІДГОТОВКИ ДО ПІДПРИЄМНИЦТВА МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З ТРАНСПОРТНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ ТА ЛОГІСТИКИ В ПОВОЄННІЙ ЕКОНОМІЦІ УКРАЇНИ (Інноваційна професійна освіта, 2024)
На сучасному етапі будь-які взаємодії, як на глобальному, так і на місцевому рівнях, формуються в умовах жорсткої конкуренції та постійних кризовихситуацій, що спостерігаються в Україні. Ці постійні зміни в економічному житті країни зумовили необхідність підготовки фахівців у сфері логістики. Для досягнення значних результатів у підприємницькій діяльності вже недостатньо використання лише економічних підходів. Сьогодні необхідно застосовувати сучасні прогресивні методиуправління потоковими процесами, щоб ефективно вирішувати завдання, які постають перед бізнесом в умовах постійних змін на ринку та економічних труднощів.  У підготовці до підприємницької діяльності у сфері логістики в Україні важливовраховувати технологічну орієнтованість, адаптацію до ринкових умов, розвиток партнерських відносин, знання місцевого законодавства та постійне освітнє підвищення кваліфікації. Тільки враховуючи ці аспекти, підприємці можуть успішно конкурувати наринку та ефективно впроваджувати сучасні методи управління логістичними процесами. Особливості підготовки до підприємництва у сфері логістики в Україні визначаються не лише технічними аспектами, але й специфікою ринку та економічної ситуації країни.
Keywords: підприємництво, транспорт, логістика, професійна освіта, якості успішного підприємця, проблеми підготовки до підприємництва, професійна компетентність