УПРОВАДЖЕННЯ ТЕХНОЛОГІЙ ВІРТУАЛЬНОЇ ТА ДОПОВНЕНОЇ РЕАЛЬНОСТІ В ОСВІТНІЙ ПРОЦЕС У ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ З ГАЛУЗІ ЗНАНЬ «АРХІТЕКТУРА ТА БУДІВНИЦТВО» (Інноваційна професійна освіта, 2024)
З метою формування пізнавальної самостійності здобувачів освіти, відповідно до потреб інформатизації освіти та комп’ютеризації навчання, постає необхідність модернізації змісту й цілей професійної підготовки педагогів, зокрема, формування комп’ютерної грамотності, а саме: знання основних понять інформатики та комп’ютерної техніки; способів функціонування й використання засобів віртуальної тадоповненої реальності, методики організації роботи в системі електронного навчання, способів пошуку, обробки й використання інформації у просторі віртуальної та доповненої реальності.
Keywords: Доповнена реальність (augmented reality, AR), віртуальна реальність (virtual reality, VR), маркер-посилання (reference token), концептуальний простір (conceptual space)