МОДЕЛЬ РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ВИКЛАДАЧІВ ТЕХНІЧНИХ КОЛЕДЖІВ (Інноваційна професійна освіта, 2024)
У статті обгрунтовано дефініцію поняття «професійна компетентність викладача технічного коледжу», визначено структуру феномена, схарактеризованоосновні різновиди професійної компетентності цих педагогічних працівників. Засобами експертної оцінки встановлено, що найбільш вагомими є навчальна, комунікативна, інформаційно-цифрова, предметна, методична і виховна компетентності викладача.Запропоновано структурно-змістову модель, що складається з чотирьох взаємозалежних блоків та є ідеальним уявленням про розвиток професійної компетентності викладачів технічних коледжів.
Keywords: професійна компетентність, викладача технічного коледжу, модель, експертна оцінка, вагомість різновидів професійної компетентності