ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕРЕРВНОГО ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ (Інноваційна професійна освіта, 2024)
У статті визначено найважливіші аспекти безперервного професійного розвитку педагогічних працівників закладу фахової передвищої освіти в сучасному освітньому просторі. Обґрунтовано необхідність розробки сучасних підходів професійногорозвитку відповідного до чинного законодавства. Описано процедуру організації та проведення підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладу освіти. Визначено важливість постійного безперервного розвитку педагога упродовж життя длязабезпечення якості освіти щодо підготовки сучасного конкурентоспроможного фахівця.
Keywords: безперервний професійний розвиток, професійне зростання, професійні компетентності, підвищення кваліфікації, атестація педагогічних працівників, суб’єкти підвищення кваліфікації, самоосвіта, саморозвиток