ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК УЧИТЕЛІВ-ФІЛОЛОГІВ У СИСТЕМІ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ОСВІТИ НАУКОВОГО СПРЯМУВАННЯ (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Розкрито проблему професійного розвитку вчителів української мови і літератури відповідно до педагогічної концепції наукової освіти. Проаналізованоособливість діяльності вчителя-філолога в системі спеціалізованої освіти наукового спрямування. Визначено актуальність розвитку дослідницької компетентності вчителя-словесника. Зазначено, що система науково-методичної роботи наукового ліцеюпризначена для створення сприятливих умов щодо розвитку дослідницької компетентності вчителя-філолога.
Keywords: наукова освіта, учитель української мови та літератури, дослідницька діяльність, дослідницька компетентність