ВЗАЄМОДІЯ БІЗНЕСУ З ПРОФЕСІЙНОЮ (ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЮ) ОСВІТОЮ ДЛЯ ПОВОЄННОГО ВІДНОВЛЕННЯ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ (Інноваційна професійна освіта, 2024)
На основі аналізу сучасних законодавчих, нормативно-правових документів, наукових джерел і практичного досвіду експліковано особливості взаємодії бізнесу та системи професійної освіти в контексті потреб повоєнного відновлення економіки України. Охарактеризовано діючі в українському соціумопросторі проєкти співпраці П(ПТ)О та бізнесу, в ракурсі розвитку ДПП на сучасному етапі інтеракції зацікавлених у такій взаємодії державних та приватних соціальних субʼєктів. Проаналізовано аспекти практичного досвіду розвитку ДПП у Швейцарії через приклади взаємодії бізнесу та системи П(ПТ)О, а також запропоновано рекомендації щодо застосування досвіду співпраці соціосубʼєктів бізнесу та П(ПТ)О в Україні. Наведено результати побудови бренду П(ПТ)О, зокрема приклади комунікаційних проєктів.
Keywords: взаємодія, бізнес, професійна освіта, державно-приватне партнерство