ЕКОЛОГІЗАЦІЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ У КОНТЕКСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ СТРАТЕГІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Екологізація професійної підготовки майбутніх фахівців зумовлена потребою суспільства в реалізації векторів стратегії сталого розвитку; досягненням розуміння ними суті екологічних проблем на основі систематичності, усвідомленості та повноти освоєння отриманих знань; спрямованості освітнього процесу на набуття майбутніми фахівцями досвіду природоохоронної діяльності; необхідному чиннику – формуванню готовності майбутнього фахівця додбайливого ставлення в процесі трудової діяльності до природних ресурсів.
Keywords: довкілля, сталий розвиток, екологізація освіти, майбутні фахівці, навколишнє середовище, професійна підготовка, природоохоронна діяльність