ЗМІСТОВА ХАРАКТЕРИСТИКА ЕКОЛОГІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ МЕДИЧНИХ СЕСТЕР (Інноваційна професійна освіта, 2025)
Висвітлено суть та структурні елементи екологічної компетентності майбутніх медичних сестер. З’ясовано суть поняття «екологічна компетентність» як набуту в процесі навчання інтегративну характеристику особистості, що визначає готовність і здатність здобувачів фахової передвищої освіти до екологічної діяльності, ґрунтується на знаннях, уміннях, досвіді, ціннісних орієнтаціях, котрі формуються в процесі вивчення дисциплін загальних та професійних циклів. Обґрунтовано компоненти, критерії та показники досліджуваного феномену та рівні його сформованості у здобувачів фахової передвищої освіти
Keywords: фаховий коледж, екологічна компетентність, майбутні медичні сестри, професійна освіта, сталий розвиток