ПЕРСПЕКТИВИ ІНТЕГРАЦІЇ КОНЦЕПЦІЇ «EDUCATION 4.0» У СИСТЕМУ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ (Інноваційна професійна освіта, 2025)
Проаналізовано рамкову концепцію «Education 4.0» та її складові компоненти, перспективи її інтеграції у систему професійної освіти України. Визначено основні тенденції, що змінюють глобальний ринок праці та майбутні робочі місця, а також актуальні навички, які стануть основними та значущими для роботодавців у майбутньому. Зроблено висновок про ключові напрями «Education 4.0», що можуть допомогти модернізувати систему професійної освіти, зробити освітній процес більш гнучким, інноваційним, спрямованим на задоволення потреб сучасного ринку праці у висококваліфікованих робітничих кадрах
Keywords: інтеграція, рамкова концепція «Education 4.0», професійна освіта, заклади професійної (професійно-технічної) освіти, кваліфіковані робітничі кадри