РОЗВИТОК ЦИФРОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ КВАЛІФІКОВАНИХ РОБІТНИКІВ СФЕРИ ОБСЛУГОВУВАННЯ (Інноваційна професійна освіта, 2025)
Реалізація компетентнісного підходу у навчально-виробничому процесі на сьогоднішній день є одним із основних напрямів модернізації змісту професійної освіти. Цифрова трансформація освіти підкреслює важливість реалізації основних принципів компетентнісного підходу. Вважаємо, що однією з ключових якостей, яка допоможе майбутнім кваліфікованим робітникам успішно адаптуватися до нових соціальних та виробничих умов, є високий рівень цифрової компетентності. Актуальність розвитку цифрової компетентності майбутніх кваліфікованих робітників очевидна, оскільки це дозволить ефективно забезпечувати потреби сучасної промисловості, а також збільшувати конкурентоспроможність майбутніх фахівців на ринку праці. Наразі, розвиток цифрової компетентності необхідним елементом в освітньому процесі будь-якого закладу професійної освіти.
Keywords: інформаційні технології, інформаційні технології навчання, заклад професійної (професійно-технічної) освіти, майбутні кваліфіковані робітники сфери обслуговування