ІНТЕРАКТИВНИЙ ПІДРУЧНИК ЯК ІНСТРУМЕНТ СУЧАСНОЇ ЦИФРОВОЇ ОСВІТИ (Інноваційна професійна освіта, 2025)
У статті розглядається роль інтерактивних підручників у контексті цифрової трансформації освіти. Визначені переваги використання інтерактивних навчальних матеріалів, такі як персоналізація навчання, підвищення зацікавленості учнів та доступність знань. Окрема увага приділяється історичним аспектам виникнення інтерактивних підручників – від перших експериментів створення анімованого зображення до сучасних інновацій, таких як штучний інтелект, віртуальна реальність та адаптивні навчальні платформи. Стаття містить приклади успішного використання інтерактивних підручників у світовій та вітчизняній освіті, а також пропонує рекомендації для їх ефективного впровадження. Матеріал буде корисним для вчителів, методистів та всіх, хто цікавиться інноваціями в навчанні та трендами цифрової освіти .
Keywords: інтерактивна книга, оптична ілюзія руху, цифровий підручник, програмне забезпечення Flipbook, інтерактивний контент