ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ВИКЛАДАННІ ПРЕДМЕТІВ ПРИРОДНИЧО-МАТЕМАТИЧНОГО ЦИКЛУ В ЗАКЛАДАХ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ (Інноваційна професійна освіта, 2025)
У статті розглянуто особливості використання цифрових технологій у викладанні предметів природничо-математичного циклу в закладах професійної освіти. Проаналізовано основні переваги цифровізації освітнього процесу, зокрема інтерактивний контент, доступ до електронних ресурсів, використання адаптивних платформ і технологій доповненої та віртуальної реальності. Наведено перелік сучасних цифрових інструментів, які сприяють підвищенню ефективності навчання. Розглянуто основні виклики впровадження цифрових технологій та запропоновано шляхи їх подолання. Визначено перспективи подальшого розвитку цифрової освіти у сфері професійної підготовки здобувачів освіти
Keywords: цифрові технології, професійна освіта, природничо-математичні дисципліни, віртуальні лабораторії, онлайн-навчання, гейміфікація, доповнена реальність, віртуальна реальність, адаптивне навчання, цифровізація освіти