ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ ПРИНЦИПІВ ДОБРОЧЕСНОСТІ В ОСВІТНЄ СЕРЕДОВИЩЕ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ (Інноваційна професійна освіта, 2022)
Універсальним принципом існування закладів освіти в Україні як відповідальної академічної спільноти є доброчесність, яка складає принципи внутрішньої гармонії людини, стійкість її характеру та послідовність моральних цінностей. Однак, практична робота сучасних освітніх закладів показує, що у своїй діяльності ЗО допускають академічну нечесність, тому такі явища у знижують цінність самої освіти, сприяють фальсифікації вищої школи. Отже, закладам освіти України необхідно дотримуватися етичних принципів, відповідно до світових стандартів вищої школи. На жаль, сьогодні складається враження, що академічна доброчесність в Україні сприймається переважно як деяка міфічна концепція, про яку нині дуже багато говорять, але вона не є дієвим інструментом забезпечення якості вищої освіти.
Keywords: доброчесність, академічна доброчесність, принципи академічної доброчесності, чесність, довіра